70 שנה לניצחון על גרמניה הנאצית
יום הניצחון על גרמניה הנאצית חל ב-9/5 והשנה, במלאת 70 שנה, ציינו את יום השנה בטקסים ואירועים רבים ברחבי הארץ, דוגמת: מצעד שהתקיים בירושלים, קבלת פנים אצל נשיא המדינה וראש הממשלה, טקס מרכזי בלטרון ועוד.
בבאר שבע התקיים האירוע המסורתי בגן הניצחון, הצמוד לפארק החייל האוסטרלי. את האירוע ארגנה מחלקת קליטה עירונית בחברת כיוונים, בשיתוף המחלקה לאירועים בעיריית באר שבע ומשרד הקליטה.
בשעה 8:30 החלו לזרום למקום האורחים הרבים. 6 אוטובוסים אספו קשישים ממקצבי דיור, הוסטלים ומועדני וטרנים.
אל הוטרנים הצטרפו בני משפחותיהם, חלקם ילדים קטנים שנשאו את תמונות הסבים בגאווה גדולה.
באירוע השתתפו למעלה מ-850 איש. מספר שיא לאירוע זה.
עמותת "מדור לדור" בשיתוף מינהל החינוך גייסה כ-120 תלמידים מבתי הספר ברחבי העיר ותזמורת כלי הנשיפה של הוטרנים הקבילה את פני הבאים.
בשעה 09:00 נשמע האות ובליווי מרש צבאי בביצוע כלי נשיפה, החלה צעדת הנוער מהכביש הראשי לעבר מקום הטקס.
בדיוק ב09:00 בליווי שיר צבאי בביצוע כלי נשיפה התחילה צעדת הנוער מכיוון הכביש אל עבר מקום הטקס.
לאחר יזכור ודקת דומיה, בירך ראש העיר את הבאים.
את דבר יו"ר ועדת העלייה והקליטה, רוסט קרפמן (אשר נבצר ממנו להגיע, עקב פטירתה של אמו), הקריא ברוסית המנחה טימור מיכאלי.
בניגוד לשנים עברו, אל המברכים הצטרפו גם מנהלת מרחב דרום נטלי גרנד, רס"ן לאון לוינסון, סא"ל במיל' פרופ' ויטלי פולונוב, המשמש כיו"ר ארגון נכים ופרטיזנים ממלחמת העולם השנייה, יו"ר מועצת התלמידים זיו ברבי וחברת קבוצת פעימ"ה העולה החדשה אברמוב.
מבלי לתכנן זאת מראש, לקראת הנחת הזרים, נעמדו בני הנוער משני צדי השביל ויצרו מעין מעבר, דרכו עברו מניחי הזרים.
הטקס הסתיים בשיר הניצחון ובשירת התקווה, המציינים יחד את המשכיות החיים.
חשוב להדגיש, כי מדובר בותיקי מלחמת העולם השנייה, אשר חלקם אינו יכול עוד להגיע אל הטקס. עבורם, הועלו תמונות מהטקס לפייסבוק של מחלקת הקליטה וכך, יכלו להרגיש חלק מהטקס.
יתרה מכך, מחלקת הקליטה ממשיכה באירועי יום הניצחון ומציינת זאת במגוון אירועים המתפרסים על פני כל חודש מאי ומתקיימים במועדוני קשישים וריכוזי עולים.
האירוע המסורתי, תחרות השחמט "ניצחון של סבא- ניצחון של נכד" יתקיים השנה בקונסוליה של רוסיה בתל אביב, כיוזמה של הקונסולית הרוסיה. השנה, צפויים להשתתף בו למעלה מ-200 ילדים, צאצאי הוטרנים מכל רחבי הארץ. את באר שבע ייצגו סבים ונכדים מגיל 6 עד 86.