פותחים שנה בקתדרה
חברי הקתדרה היקרים, אני שמח להציג בפניכם את תוכנית הקתדרה העירונית באר שבע לשנת הפעילות 2021/22.
בפעילות השנה, בניגוד לשנה החולפת, אנו חוזרים אל האולמות, הטיולים והאתרים במפגשים פרונטליים ולא מבעד למסכי המחשב. כולנו תקווה, כי נתגבר על הקורונה וכל אחד מאיתנו ישמר וישמור על בריאותו וכך נוכל להיפגש וליהנות מהפעילויות.
גם השנה, כבכל שנה, מציגה הקתדרה היצע רחב ועשיר של פעילות ומביאה את מיטב הנושאים והמרצים, תוך הרחבת תחומי העניין וגיוון הפעילויות. אני מזמין אתכם ליהנות משלל הרצאות, טיולים, קורסים ועוד.
ברצוני להזכיר לחברי מועדון הקתדרה לחדש חברותם ובהזדמנות זו, לקרוא לכל מי שעדיין לא הצטרף, לעשות כן וליהנות, מהנחות לפעילויות הקתדרה ומחוצה לה, במוסדות התרבות השונים.
אני מבקש להודות לגב' איה מרדכי על פועלה למען הקתדרה, על המסירות, ההשקעה ללא לאות והמאמץ להפקת התכנית לשנת הפעילות הקרובה.
מאחל לכולנו שנה טובה, נפלאה ובריאה.
שלכם
עודד שהם
מנהל הקתדרה העירונית באר שבע.
לצפייה בחוברת הדיגיטלית >> לחצו כאן
ידיעות הקתדרה
רוצים להצטרף לקבוצת וואצאפ? >> לחצו כאן
להצטרפות למועדון קתדרה >> לחצו כאן
להסדרי הנגישות של מוקדי כיוונים >> לחצו כאן
"להיות שם"- מוזאונים ויצירות מופת מן הכורסה
ימי שני | 10:30 | המשכן לאמנויות הבמה, אולם 3 | לרכישת כרטיסים >> לחצו כאן או חייגו 8305*
מרצה: דוד איבגי, אוצר ומרצה לאמנות
סיורי כורסה במוזיאונים מהחשובים בעולם ויצירות מופת מרכזיות מתוכם - כל הרצאה משלימה את ההרצאה שלפניה (הרצאה אחת מספרת על המוזאון והרצאה משלימה מתמקדת ביצירה אחת מתוך המוזיאון)
17.1.2022 | "שיש אלגין"- הקלאסיקה מאתונה במוזיאון הבריטי
תבליטי ופסלי מקדש הפרתנון באתונה נחשבים לשיא הקלאסיקה ביוון, במאה החמישית לפנה"ס. מהי קלאסיקה? על פי שרידים אלה ומה עשה להם המעבר ללונדון?
31.1.22 | מוזיאון הלובר, פריז
המעבר ממצודה, לארמון וממנו למוזיאון, הקנה למיבנה את צורתו המיוחדת ואתה גם את האתגר העומד בפני כל מבקר,- להיכנס ולצאת בשלום.. נעמוד על ייחודו של המקום ועל האוסף העצום המשרטט את ההיסטוריה ואת דמותה של צרפת.
14.2.22 | ליאונרדו דא וינצ'י: "מונה ליזה" במוזיאון הלובר בפריז
כל כך הרבה נכתב וכנראה עוד ייכתב על יצירה חידתית זו. מה מסתתר מאחורי החיוך והמבט? מה מגלה לנו הנוף? ומדוע זכתה תמונת דיוקן קטנה זו להיות סמל לכל ציורי המופת?
28.2.22 | מוזיאון הפראדו, מדריד
סיפורו של המוזיאון הספרדי הוא סיפור תהפוכותיה של ספרד כולה מן הממלכה החזקה והעשירה של המאה ה 16 ועד למלחמות הפנימיות שקרעו אותה לגזרים במאה ה 20. מה תרמו אמני איטליה ואירופה לאוספים המלכותיים ומה תרמו אמניה הייחודיים של של ספרד לאמנות העולם? אל גרקו, ולאסקז, גויא ורבים אחרים ממתינים לנו בין האוספים המשובחים.
14.3.22 | ולאסקז: "לאס מנינאס", במוזיאון הפראדו במדריד
דייגו ולאסקז, מן האמנים המתוחכמים של הציור הספרדי, מתבונן בחצר המלוכה בעיניים מפוקחות וביקורתיות ובתוך כך אומר לנו דבר ושניים על האמן ותפקידו.
28.3.22 | מוזיאוני הוותיקן, רומא
המקבץ העצום של אוספי הוותיקן מזמן אותנו לנסות ולהבין את היווצרותו לאורך הדורות ואת תפקיד הכס הקדוש כמקדם ומטפח של האמנויות.
11.4.22 | מיכלאנג'לו: הקפלה הסיסטינית בוותיקן ברומא
מבצע האדירים של מיכלאנג'לו עדיין מפעים אותנו בהישג האישי והאמנותי הכביר אך מעבר לכך מתגלה לעינינו חזון אנושי מפתיע בעמקות המחשבה ובהיקפה.
2.5.22 | המוזיאון לאמנות מודרנית , ניו-יורק
MoMA הוא מוזיאון המהווה נקודת ציון במוזיאולוגיה המודרנית ובתולדות האמנות המודרנית בכלל. רכישותיו, תערוכותיו ופעילויותיו מאז נפתח ב-1929, קבעו במידה רבה את תפיסתנו את האמנות המודרנית של תחילת המאה ה-20.
16.5.22 | פבלו פיקסו - "העלמות מאוויניון", במוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק
מעטות היצירות ששינו את דרך האמנות וראייתה כמו ציורו זה של פיקאסו מ-1907. הייתה זו הכרזה על לידתה של שפה חדשה למאה החדשה ועמה עולם מושגים שונה בתכלית מכל מה שהיה לפניה.
30.5.22 | מוזיאון ישראל, ירושלים
מוזיאון ישראל בירושלים, תופס מקום של כבוד בין מוזיאוני העולם הגדולים בשל היקפו התבותי ואיכות ונדירות מוצגיו. בנוסף לייצוגה של התרבות האנושית בכלל, הוא משרטט את תמונת עם ישראל ואת תולדותיו. נכיר את סיפורו של המוזיאון, את מבנהו המיוחד, ודרך גלריות הארכיאולוגיה, התרבות היהודית והאמנות הישראלית, נכיר מעט יותר גם את עצמנו.
20.6.22 | היכל הספר והמגילות הגנוזות, במוזיאון ישראל בירושלים
"אם יש את נפשך לדעת..." הרי שמרכז התודעה של העם נעוץ בספר הספרים. נעמוד על מקומם המיוחד של הספר, הטקסט, המילה והאות בתרבות הישראלית והיהודית, הקדומה והחדשה, דרך בחינתם של היכל הספר והמגילות השוכנות בו.