הקתדרה העירונית
- כתובת: אולם ההרצאות: "תמוז"- הרצל 12 באר שבע | מוקד הרישום: אליהו הנביא 3 באר שבע
- טל:073-2485637
- מייל:ravit.a@kivunim7.co.il
- שעות פעילות:
ראשון עד חמישי: 9:00-15:30
לצפייה בחוברת הדיגיטלית >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת וואצאפ >> לחצו כאן
להסדרי הנגישות של מוקדי כיוונים >> לחצו כאן
הקתדרה העירונית באר שבע מהווה מוסד תרבותי וותיק הפועל מטעם ובחסות העירייה וחב' כיוונים.
הקתדרה מנגישה ידע ומאפשרת מרחב לימודי וחברתי לבני הגיל ה-3, שוחרי התרבות, אוהבי הדעת והסקרנים המבקשים להרחיב את עולמם במגוון תחומי עניין.
הפעילויות התרבותיות, החברתיות והלימודיות באות לביטוי במגוון אופנים כגון הרצאות, טיולים, קורסים, קונצרטים, מופעי מחול, ביקורי מוזאונים וכו'…
הקתדרה
סמסטר א'
אוכל קטן ונשים גדולות
גיל חובב
28.10.24
גיל חובב, סופר, מו"ל, איש טלוויזיה והנין של… יספר על אוכל, ירושלים, אהבה, משפחה והשפה העברית. בהרצאה קלילה יספר חובב באילו תחבולות ניסו לפתות אותו, ילד ירושלמי כחוש, לאכול דגים, מדוע החליטה סבתו לוותר על הנדוניה שלה כדי להינשא לאיתמר בן אב"י, איך הוקם הארגון לשחרור פלסטין בסלון ביתו ועוד סיפורים על אליעזר בן יהודה, משה חובב, חיל המודיעין הישראלי, מיטב מסעדות תבל… והכל, כמובן, בעברית צחה.
יוון, על פי זורבה
יואל שתרוג
4.11.24
מסע מצולם ליוון במלא עוצמתה: הכפרים הציוריים, הים הכחול, הטברנות, המטבח היווני, הנוף האנושי והסיפורים מהמיתולוגיה היוונית, שיצרו תרבות עשירה ומופלאה.
ההרצאה תיקח אותנו אל הסיפור של זורבה היווני ותשלב סיפורים, תמונות, קטעי סרטים ומוזיקה יוונית משובחת שנוגעת בנשמה.
החיים במחיצת האינדיאנים ביערות הגשם של אקוודור
דן דן בולוטין
11.11.24
דן דן בולוטין, בוטניקאי, ביולוג והרפתקן ישראלי, עבד כארבע שנים על פרויקט מיוחד מטעם אוניברסיטת ת"א ביערות הגשם באקוודור. במהלך עבודתו הגיע דנדן למקומות בהם טרם דרכה רגלו של אדם "מערבי", ולמד על הדרכים והסודות של השבטים המקומיים.
בהרצאה מרתקת זו, יספר דנדן סיפורי אינדיאנים מוזרים וגם משעשעים: על המלחמות בין השבטים, מה אוכלים ושותים שם, איך מתחתנים, אילו צמחי מרפא ניתן למצוא אך ורק שם ועוד.
סעודיה וישראל: נורמליזציה בצל מלחמה
פרופ' עוזי רבי
18.11.24
הממלכה הסעודית הייתה ונותרה אניגמה במזרח התיכון. הרצאה זו תעסוק בקווי ההיכר של הממלכה הסעודית ובשאלות קיומיות המרחפות מעל ראשו של בית המלוכה. דגש מיוחד יינתן ליחסים המורכבים הנרקמים עם ישראל. ההרצאה תתמקד בדמותו ומפעלו של יורש העצר מוחמד בן סלמאן, המניע את הממלכה על פי חזונו, אל תוך המאה ה -21. תמורות במעמדן של נשות הממלכה ופתיחתה של הממלכה לתיירות העולם החיצון הן מסימניה של התקופה.
ג'ונתן פולארד: אסיר ציון או מרגל שלומיאל?
עוז הרשלר
25.11.24
כל מה שרציתם לדעת על הפרשה המטלטלת ביותר בעידן המודרני ביחסי ארצות הברית וישראל. מדוע האמריקאים לא היו מוכנים לסלוח? מדוע לא שחררו את פולארד במשך 35 שנה? כיצד נוהל מבצע הריגול ועל ידי מי? אלו מאמצים נעשו כדי לשחררו? ומהן ההשלכות הדרמטיות של הפרשה בסוגיית "הנאמנות הכפולה" של יהודי ארה"ב? כל האמת מאחורי פרשת פולארד מפי הדוקטורנט וכותב הספר "ג'ונתן פולארד: אסיר ציון או מרגל שלומיאל?", עוז הרשלר.
הסיפור המופלא על הקמת הפילהרמונית הישראלית
מרב ברק
2.12.24
זהו הסיפור על ברוניסלב הוברמן, יליד פולין, כנר מחונן, שנלחם על זכותם של נגנים יהודים להמשיך ולנגן, ערב מלחמת העולם ה2. החזון שלו, להקמת תזמורת בארץ ישראל, הוגשם והוא הצליח לחלץ כ-800 יהודים ולהביא אותם ארצה. הוברמן עשה היסטוריה בתחום המוזיקה הקלאסית, כשהקים את אחת התזמורות הטובות בעולם, ושם את ארץ ישראל על מפת המוזיקה הקלאסית העולמית. הרצאה מרגשת עד דמעות, על חזון, סולידריות, מצוינות ואנושיות.
יוון, סיפור אהבה
יואל שתרוג
9.12.24
מסע מרתק אל מחוזות האסתטיקה של יוון: סנטוריני, סירוס והידרה: איים לבנים עם נגיעות צבע, ים כחול ושלווה אלוהית. שלושת האיים מאפשרים מפגש ישיר ומרגש עם התרבות היוונית ומשקפים את המסורת היוונית המופלאה. ההרצאה משלבת סיפורים, תמונות ומוזיקה יוונית של המלחינים והמבצעים המוכרים והאהובים.
דונה גרציה, מלכת היהודים
מיכל אהרוני רגב
16.12.24
סיפורה של דונה גרציה, האישה העשירה בתבל, שפעלה במאה ה16 הסוערת בעולם גברי של מהפכות, מלחמות דת, תגליות גיאוגרפיות וסחר בין לאומי. "מלכת היהודים" הקדישה את הונה להצלת העם היהודי, קראה תיגר על מלכים, ובחסות סולטאן סולימאן המפואר, הטילה חרם על מדינת האפיפיור וקיבלה זיכיון ליישב את טבריה, כפר הדייגים לחופי הכינרת. בחזונה ובפועלה להצלת עם ישראל ושיבת ציון הקדימה דונה גרציה את הרצל ומבשרי הציונות.
מרטין לותר קינג: האיש והחלום
זיו אלכסנדרוני
23.12.24
"יש לי חלום שיום אחד תקום אומה זאת ותגשים את משמעותה: שכל בני האדם נבראו שווים". מרטין לותר קינג הנהיג את המאבק לשוויון זכויות עבור שחורים וצבעוניים באמריקה הסוערת של שנות השישים. הוא זכה בפרס נובל לשלום על פועלו הציבורי, דבר שלא מנע מכדור המתנקש להשיג אותו והוא בן 39 בלבד. באמצעות צפייה בסצנות נבחרות נסקור את חייו ואת פועלו של האיש והחלום.
חידת המונה ליזה
דוד אבגי
30.12.24
דיוקנה של המונה ליזה מאת הצייר לאונרדו דה-וינצ'י, נחשבת לאחת מיצירות המופת החשובות ביותר בהיסטוריה של האומנות. כל כך הרבה נכתב ועוד ייכתב על תמונה חידתית זו. בהרצאה זו ננסה להבין מיהי המצוירת? מה מסתתר מאחורי החיוך והמבט? מה משותף בין מונה ליזה לבין רקע הנוף מאחוריה? ומדוע זכתה תמונת דיוקן קטנה זו להיות סמל לכל ציורי המופת?
צליליה של הנפש הרוסית – על משטר ואהבה למוזיקה
דניאל גולדנברג
6.1.25
דניאל גולדנברג, אנתרופולוגית תרבותית ומומחית לתרבות רוסיה, תיקח אותנו למסע ההתגבשות של העם הסלאבי לכדי האומה הרוסית הפדרטיבית הנוכחית, באמצעות המוזיקה.
ניגונים, טקסטים ושימוש בכלים מסוימים משקפים את גיבוש התודעה ואת הנרטיב התרבותי ומאפשרים היכרות עם ההיסטוריה בדרך ייחודית ומרתקת. בהרצאה זו נעבור בתחנות הזמן החל מהעת העתיקה, דרך התקופה האדומה ועד לרוסיה המורכבת של היום ונכיר את הארץ הגדולה בעולם, באמצעות המנגינה.
מבנדיקטוס הקדוש לאייל שני. המהפכות הקולינריות הגדולות וההיסטוריה של האוכל כתרבות
אור-לי אלדובי
13.1.25
מסע בעקבות האוכל הוא מסע בעקבות אמירות תרבותיות, מהפיכות קולינריות, קולוניאליזם ושיעבוד, אשר השלכתם חורגת הרבה מעבר לתחומי הצלחת והמטבח.
כיצד נדד תפוח האדמה על פני הגלובוס? מהי הוויאגרה של ימי הביניים? איזו השפעה הייתה לנצרות ולנזירות על עיצוב המטבחים של ימי הביניים ואיך זה בא לידי ביטוי באמנות התקופה?
הרצאה המשלבת קולינריה ואמנות, וממחישה כיצד השפיעו מהפכות הקולינריה הגדולות על התפיסות החברתיות ועל ייצוגן באמנות.
"חגורה אחת מסילה אחת" סין ודרך המשי החדשה
זאביק רילסקי
20.1.25
זאביק רילסקי, אנתרופולוג ומומחה לתרבויות אסיה ייקח אותנו לנושא בעל משמעות רבה – הפיכתה של סין לשחקנית מרכזית בעולם הגלובאלי. סין מפתחת שווקים חדשים ואזורי השפעה ברחבי העולם (בישראל למשל: תנובה, נמל חיפה והרכבת הקלה) אשר מציבים אותה כמשקל נגד בעולם דו-קוטבי.
בהרצאה זו נכיר את הדרכים בהן טווה סין את "רשת העכביש" הכלכלית שמחברת בין נמלים, מדינות, פרויקטים וסחר עולמי, ואת השפעתה רבת העוצמה על הסדר העולמי.
גיאורגיה: לא רק חצ'אפורי
נינו אבסדזה
27.1.25
מה משותף לפרומתיאוס, גיזת הזהב, הארגונאוטים, סטאלין ויין? גיאורגיה, המולדת העולמית של היין ושל האדם הקדמון ביבשת האירו אסייתית, ארץ קטנה בעלת היסטוריה גדולה ומרתקת, טבע מדהים ותרבות עשירה, בה מטשטשים הגבולות בין מיתולוגיה למציאות, בין קולנוע לפוליטיקה. על גיאורגיה שלא הכרתם: כמעצמת ג'אז, תיאטרון, קולנוע, בלט, מוזיקה קלאסית ומודרנית. הרצאת פרפורמנס, מלווה בקטעים ויזואליים נדירים, של פרשנית ערוץ 12 לענייני רוסיה וחברת הכנסת לשעבר, נינו אבסדזה.
וודי אלן: ליצור כדי לחיות
זיו אלכסנדרוני
3.2.25
וודי אלן, נולד בניו יורק ב 1.12.1935. מאז סוף שנות השישים הוא יוצר באדיקות מדהימה סרט חדש בכל שנה, כאילו חייו תלויים בכך. למרות העיסוק האובססיבי שלו במשמעות החיים ובמוות עצמו, הסרטים שלו מלאים בדיאלוגים מבריקים ובהומור מושחז להפליא ולא נשכח כמובן שוודי אלן נחשב, ובצדק, לבמאי היהודי ביותר בקולנוע.
סמסטר ב'
דקלון ופריצת המוזיקה המזרחית מכרם התימנים
דויד פרץ
17.2.25
כשמדברים על "מוזיקה מזרחית" מתכוונים, בדרך כלל, למוזיקה שנוצרה החל מאמצע שנות ה70 עם יציאת האלבומים של דקלון וצלילי הכרם, רמי דנוך, יהודה קיסר וצלילי העוד, ואהובה עוזרי.
בהרצאה נכיר, בין היתר, את משה משומר, אחד הגיבורים הגדולים והלא ידועים של המוזיקה המזרחית. ילדותו המפוצלת בין כרם התימנים וקיבוץ גליל ים יצרה חיבור בין מקצבים תימנים לשירי סוכנות, שירוני קיבוצים, שירת הדיוואן ושירי בית כנסת והטביע את חותמה על להקות הכרם.
פריז עלי שלכת
יואל שתרוג
24.2.25
סיפורה של העיר יסופר דרך הסמטאות, בתי הקפה, המטרו, הלובר ודרך עיניהם של האמנים, הזמרים והבוהמיינים שיצקו מתוכנם לתוך העיר היפה ולתוך סיפוריה. נשוטט בסמטאות בהם צעדו ונבקר בבתי הקפה בהם נהגו לבלות, שם נולדו מיטב השירים הצרפתיים כמו "החיים בורוד", "עלי שלכת" ועוד.
ההרצאה משלבת סיפורים מרתקים ומוזיקה עם השירים האהובים של איב מונטאן, אדית פיאף ועוד.
ממלכת ירדן: בעין הסערה
פרופ' עוזי רבי
3.3.25
ההרצאה תתמקד במסעה המתמשך של הממלכה הירדנית מול אתגרי התקופה. בנוסף לשאלות אזוריות כבדות משקל, מתערער האיזון בירדן ולובש פנים של מחאה כנגד המלך ובית המלוכה, ושוב ניצבת הממלכה בעין הסערה. חששה הגובר מאיראן הניע אותה להתייצב שכם אל שכם עם ישראל בבלימת ההתקפה האיראנית, חרף הביקורת הפנימית על המלחמה בעזה. מהו האינטרס של הממלכה ולאן היא ממשיכה מכאן?
על אהבה וזוגיות ביצירות האמנות
דוד אבגי
10.3.25
איך מציירים אהבה? כיצד מצייר האמן את אהובתו? מה מגלים ציורי זוגות על מערכת היחסים שביניהם? נבחן שאלות אלה ואחרות, ונציץ אל מאחורי הקלעים של גדולי האמנים כגוסטב קלימט, פבלו פיקאסו, אגון שילה, אוסקר קוקושקה ואחרים, אשר ניסו להתמודד עם האתגר הרגשי הקיים בציורי האהבה והעניקו לנו יצירות מופת החוצות תקופות ותרבויות.
אנטארקטיקה בעקבות שקלטון
דנדן בולוטין
17.3.25
סיפור ההישרדות הגדול בהיסטוריה התרחש בשנת 1914, כאשר 28 בריטים בפיקודו של מגלה הארצות, ארנסט שקלטון, יצאו למשימה המסוכנת והיומרנית – חציית יבשת אנטארטיקה. לאחר 5 חודשי גילוי הם נלכדו בין הקרחונים וספינתם התרסקה וטבעה. כנגד כל הסיכויים, הם הצליחו לשרוד במשך כמעט שנתיים בים הסוער בעולם בזכות גבורתו של שקלטון עד שחולצו כולם בחיים.
90 שנה לאחר מכן, שוחזר מסע זה ע"י 8 הרפתקנים, אחד מהם הוא דנדן.
האישה הסלאבית
נינו אבסדזה
24.3.25
בהרצאה זו נכיר את תפקידן של נשים בהיסטוריה ובתרבות הסלאבית. עם הקמתה של הממלכה הסלבית, נשים שלטו בה ביד ברזל והחליטו על עתידה של המדינה. איך, בזכות אישה אחת בלבד, קמה הממלכה הסלאבית הראשונה בעולם? איך נסיכה מקייב הפכה למלכת צרפת? איך בחורה אוקראינית ניהלה את האימפריה העות'מאנית? ואיך נשים חזקות ואמיצות הפכו לקורבנות של המציאות האכזרית בעולם המודרני?
איך יצאתי כזה?
גיל חובב
31.3.25
הרצאה שתיקח אותנו אל הדורות הקודמים במשפחתו של חובב ותציף את השאלה מי צדק: האם זה שאיים במכות רצח על ילדיו (אליעזר בן יהודה)? האם זו שהסבירה לו שהציפורים במרפסת חשובות יותר ממנו (לאה אבושדיד)? האם זו שאמרה לו שכל השירים בעולם נכתבו רק עליו (דרורה בן אב״י)? או, אולי זה שלא נתן לו להיכנס למקלט בעת הפגזה (משה חובב)? הרצאה שיש בה צחוק גדול, עצב מתוק ובעיקר אהבה.
הקולנוע של אפרים קישון
זיו אלכסנדרוני
7.4.25
פרנץ קישהונט עלה לישראל ב1949, כאשר אין בפיו מילה בעברית. תוך זמן קצר, הוא הפך לגדול הסטיריקנים ולסופר ישראלי מצליח. באמצע שנות השישים, הוא מחליט להיכנס לעולם הקולנוע ומאז, יצר בסך הכול, חמישה סרטים. ארבעה מתוכם: ("סאלח שבתי", "ארבינקא", "תעלת בלאומליך" ו"השוטר אזולאי") זכו להצלחה עצומה. סרטו החמישי, "השועל בלול בתרנגולות", נחל כישלון חרוץ ובעקבותיו נטש קישון את עולם הקולנוע ולאחר מכן גם את ישראל.
לא דיברנו עוד על אהבה: הסיפורים מאחורי שירי האהבה הגדולים בזמר העברי
זוהר בקאל
21.4.25
זוהר בקאל (מעיינות הזוהר), חוקרת היסטוריה של הזמר העברי, תצלול אתנו אל סודותיהם של כמה משירי האהבה היפים ביותר בזמר העברי. למי כמהה רחל המשוררת? על מי חלם טשרניחובסקי? ומדוע נשרפה נפשו של ביאליק?
בהרצאה מוסיקלית זו, נקרא מכתבים סודיים, נכיר דמויות צללים ונבין כמה חשוב לקרוא את המילים. וכמובן, לא נוותר על שירת רבים משותפת, שתגרום לכולנו להתגעגע.
פריז: הסיפור שאינו נגמר
יואל שתרוג
28.4.25
מסע לפריז בעקבות ממשיכי דרכה של אדית פיאף: שארל אזנבור, ז'ורז' מוסטקי ויוצרים נוספים.
ברקע השירים הצרפתים נשוטט בסמטאות פריז בעקבות גדולי השאנסון, שהטביעו את חותמם בעולם המוזיקה וחלקם אף עשו "עלייה" והפכו לשירים הכי "ישראלים" שיש. נטייל ברחובות, באתרים המוכרים, בגנים, בקיר האהבה, בשווקים ובבתי הקפה אשר שימשו במה ותפאורה לאנשי הרוח, הוגי הדעות, הסופרים והאמנים.
מחצר המלך למטבחי השפים הגדולים: המטבח הצרפתי, אמנות תרבות ובתי קפה
אור-לי אלדובי
5.5.25
ההיסטוריה של המטבח הצרפתי קשורה לחתונות בינלאומיות, לפטרונות של מלכות ופילגשים ולדמויות מפתח שיצרו את הבסיס למטבח העילי.
בהרצאה המשלבת קולינריה ואמנות נעסוק במלכה הנחשבת ל״אם הגדולה״ של המטבח הצרפתי ויש לה ייצוג מינימלי באמנות התקופה. נדבר על הקשר בין בתי הקפה הפריזאיים והתנועה האימפרסיוניסטית. מה אכלו בצרפת לפני המהפכה הצרפתית? איך נולד מטבח הגורמה הצרפתי? ואיך נוצרה תופעת השף כ״סלב״ וכגיבור תרבות?
יופיו של הבלתי מושלם: הDNA של האסתטיקה היפנית
זאביק רילסקי
12.5.25
תפיסות האסתטיקה היפניות קנו להן שם עולמי. מהם וואבי סאבי? איך הגלוי והנסתר משפיעים על עיצוב, אדריכלות וסגנון ומהווים חלק בלתי נפרד מהתרבות? מהו מקומו של החלל? וכיצד נפגשים שמרנות ויצירתיות המהווים חלק מרכזי בדואליות היפנית?
בהרצאה זו ננסה להבין מה עומד מאחורי האסתטיקה היפנית, כיצד היא משפיעה על התפיסה היומיומית הבסיסית ביותר של העם היפני, וכיצד כל אלו השפיעו על המערב ועל עיצוב המינימליזם העכשווי?
"לבד בשער" – סיפורו מעורר ההשראה של מתנגדו הגדול של פוטין, אלכסיי נבלני
דניאל גולדנברג
19.5.25
אלכסיי נבלני, יריבו התודעתי הגדול ביותר של פוטין, אשר יצא בגלוי כנגדו, סחף אחריו המונים ולא נכנע לאיומים על חייו.
גם לאחר שהורעל, הוא חזר לגוב האריות בראש מורם, כדי לתת תקווה לעמו. מותו הטראגי והידוע מראש, בתא המאסר העצים את ממדי תופעתו וממשיך להדאיג את הקרמלין.
ההרצאה תחקור את דמותו ומניעיו של נבלני, תנתח את הדור שבו גדל ותשאל שאלות מהותיות ביחס לאופוזיציה במשטרו של פוטין.
הכתר: בית המלוכה הבריטי בראי הקולנוע
זיו אלכסנדרוני
9.6.25
בית המלוכה הבריטי מסעיר את הדמיון האנושי למעלה מ1,200 שנה. השילוב המנצח של עושר בלתי נתפס עם הרבה תככים וסיפורי אהבה גדולים מהחיים הוליד סרטים רבים, שניסו לפצח את קסמה של משפחת האצולה המפורסמת בעולם. מאות ספרים ועשרות סרטים עסקו עד היום בדמויות שונות מבית המלוכה החשוב ביותר ששרד עד ימינו. מי הם המלכים שהפכו לגיבורים? וכיצד השתנה היחס למוסד המלוכה עם השנים?
מנפולי עד סביליה
מרב ברק
16.6.25
הרצאה שהיא כולה חגיגה של צלילים, בהשראת איטליה וספרד. קטעי האופרה והשירים הנפוליטנים של מיטב המלחינים בביצועים מרהיבים.
הרצאה משעשעת ומלאת אנקדוטות ופיקנטריה על יצירותיהם של מוצרט, ביזה, רוסיני ואחרים, אשר נמשכו אל האקזוטיקה, החושניות והרומנטיקה של ספרד ואיטליה.
המרכז למורשת המודיעין: 17.9.24
המרכז למורשת המודיעין (המל"מ) הינו אתר הנצחה ממלכתי לחללי קהילת המודיעין, שהוקם במטרה להנחיל את מורשתם ואת מורשת הקהילה וערכיה. במל"מ שלושה גופים עיקריים הנמנים על קהילת המודיעין הישראלית: אמ"ן, מוסד ושב"כ. המרכז למורשת המודיעין מזמין את חברי הקתדרה ליום של "חוויה מודיעינית", בו נכיר את תפקידם וחשיבותם של גופי המודיעין, ניחשף להתמודדותה של קהילת המודיעין עם משימות שונות ומיוחדות ונכיר חלק מהכלים בהם נעשה שימוש מודיעיני. נפתח את היום בסיור מודרך במתחם ההנצחה, הכולל את האנדרטה ("המבוך") ואת "אוהל שם". בסיור נלמד על התקופות השונות בתולדות הקהילה ונצפה בתיקים ובמיצגים המכילים קטעי עיתונות, צילומים ועותקי ספרים שנכתבו לזכר הנופלים. משם נמשיך להרצאה על הטרור הפלסטיני, המועברת באמצעות "תצוגת חומרי השלל". התצוגה ממחישה את ההיבטים השונים של הטרור הפלסטיני, בדגש על תרבות המתאבדים שצמחה בקרב החברה הפלסטינית בשנות האינתיפאדה השנייה.
בתצוגה נצפה במסמכים, מוצגים ופריטי שלל שונים שעניינם טרור, שנבחרו מתוך חומרי שלל רבים שנתפסו. התצוגה היא ייחודית וראשונה מסוגה וכוללת מסמכים אותנטיים של ארגוני הטרור, מפות ואמצעי לחימה בייצור עצמי. לאחר הפסקת הצהריים, נתכנס להרצאה נוספת, מפי איש מודיעין לשעבר, על אחת הפרשיות המרתקות בתולדותיו של המודיעין הישראלי, נושא ההרצאה ייבחר בסמוך להגעה )העלאת יהודי אתיופיה/פרשת אלי כהן/הבאת מטוס המיג 21 מעיראק/ההתנגשות בפתחי שקאקי/הבאת המכ"מ ממצריים…(. את היום נסיים בצפייה משותפת במיצג, המסכם את עבודתם של אנשי קהילת המודיעין במניעת פיגועי טרור.
הספרייה הלאומית לישראל – יום עיון 17.12.24
הספרייה הלאומית אוספת ומשמרת את אוצרות הידע והתרבות של מדינת ישראל ושל העם היהודי. בספרייה, חמישה אוספים מרכזיים ובכל אחד מהם שמורים מגוון של כתבי יד, ספרים נדירים, תעודות, מפות, תצלומים וכתבי עת. נפתח את היום בסיור מודרך בנושא אדריכלות ואומנות בספרייה הלאומית. בניין הספרייה החדש הוא המבנה הציבורי האיכותי ביותר שנבנה בארץ בעשור האחרון והוא נחשב למשמעותי מאוד בענף האדריכלות והבניה. נסייר בחוץ ובפנים, נלמד על התפישות האדריכליות שבבסיסו ונכיר את סודותיו. בדרך, נפגוש את יצירות האומנות המקשטות את המתחם ונשוחח על הקשר בין אדריכלות, אומנות וספרייה. נצא להפסקה קצרה ולאחריה נמשיך לסיור מודרך נוסף במשכן החדש והמרהיב של הספרייה. נלמד על תולדות הספרייה והקשר שלה לאוניברסיטה העברית, נתרשם ממבנה הספרייה ומיצירות האמנות של מיכל רובנר ומיכה אולמן במתחם החדש.
בנוסף, נסייר בתערוכת הקבע החדשה, "אוצר מילים", בה מוצגים לציבור הרחב, לראשונה, אוצרות הספרייה. נתבונן מקרוב בכתבי היד העתיקים והנדירים, ובחומרים ארכיוניים ייחודיים, ונתוודע לכוחו של הטקסט בתרבות האנושית ולכוחן של מילים לחולל שינוי באדם ובעולם.
לאחר הפסקת הצהריים נתכנס להרצאה בנושא אוסף הארכיונים של הספרייה. במחלקת הארכיונים שמורים יותר מאלף ארכיונים אישיים, רובם הגדול של אישים שפעלו והשפיעו בתחומים שונים ומגוונים: סופרים ומשוררים, אנשי רוח, רבנים, מנהיגים ציוניים, מדענים, עיתונאים ועוד. בין היתר, ניחשף לפנינים מארכיוני חנה סנש, נעמי שמר ופרנץ קפקא.
יד ושם: 22.1.25
יד ושם – רשות הזיכרון לשואה ולגבורה – מופקד על תיעוד תולדותיו של העם היהודי בתקופת השואה, הנצחת סיפור חייהם של מיליוני הנספים והנחלת מורשת השואה לדורות הבאים. מתחם יד ושם, כולל מכון בינ"ל לחקר השואה, בית ספר להוראת השואה, ספרייה, ארכיונים, מוזאונים, אנדרטאות ואתרי זיכרון. נפתח את היום בסיור מודרך בן שעתיים במוזאון לתולדות השואה, בליווי מדריך מוסמך. ההדרכה תשלב בין רצף האירועים ההיסטוריים ובין הסיפורים המרגשים שמאחורי העדויות, החפצים, יצירות האומנות והתצלומים המוצגים במוזאון. סיפור השואה מוצג מנקודת מבט יהודית ייחודית, באמצעות חפצים מקוריים, מסמכים, עדויות, סרטים, יומנים, מכתבים ויצירות אומנות, תוך מתן דגש על הסיפורים האישיים של קורבנות השואה. מגוון האמצעים מאפשר למבקרים לספוג ולקלוט את שפע המידע, באמצעות חוויה חושית רב ממדית
לאחר הסיור נתכנס ב"חדר השאלות הגדולות" – מרכז מידע המציג את השאלות המעוררות חשיבה מעמיקה ונוקבת בתחום השואה. המבקרים ייחשפו למגוון עמדות שמציגים חוקרים, הוגי דעות ואנשי רוח מתחומי דעת שונים בארץ ובעולם על אותן שאלות גדולות. בעזרת המרצה ייווצר שיח אשר יציג עמדות שונות, דעות ותובנות בין כל משתתפי הקבוצה.
לאחר הפסקת הצהריים שתתקיים במרכז נתיישב להרצאה בנושא "התנגדות יהודית בשואה". בהרצאה זו נבחן מהי התנגדות יהודית ונכיר את ביטוייה השונים במרד, בלוחמה הפרטיזנית, בלחימה לצד בעלות הברית, ונעסוק בעמידה הרוחנית ובמאבק לשמירה על צלם האדם.
"שזופה ושמה סימונה": טיול אל דימונה וסביבתה. 20.11.24
מדריך: גל גרינברג
דרגת קושי – קלה
סיור שבו נהיה תיירים ליום אחד בעיר דימונה. שמה של העיר הופיע לראשונה בספר יהושע בתיאור נחלת שבט יהודה. 3,000 שנה עברו עד שיהודים חזרו אל אדמת המדבר, כדי להפריח את השממה והפכו את דימונה מעיירת פיתוח לעיר משגשגת, כנגד כל הסיכויים.
נתחיל את סיורנו בכפר הסטודנטים ונפגוש את הפנים של הציונות המודרנית ואת הצעירים המאמינים בתפיסה שעתיד החברה והמדינה תלוי בפיתוח הפריפריה. בהמשך, נתארח בקהילת העבריים המיוחדת ונשמע את סיפורה על ההתיישבות בנגב, שהיא חלק מהגשמת חזונם. בנוסף, נטייל במרכז העיר למספר טעימות המאפיינות את העליות שהגיעו אל העיר לאורך השנים וניפגש עם דימונאים ותיקים. לסיום, נעשה סיור פנורמי רכוב להיכרות עם העיר החדשה וניזכר בשנות השישים המוקדמות, כשדימונה זכתה לכינוי "פריז הקטנה", בזכות המהנדסים הצרפתיים שגרו בדימונה ועזרו להקמת "מפעל הטקסטיל" הידוע.
"איה ג'יימס בונד העברי?": סיור לעיר הביון העברית הראשונה. 30.10.24
מדריך: אבי משה סגל
דרגת קושי – קלה
טיול עירוני בחוצות תל אביב, מנקודת מבט חדשה וחשאית שלא הכרתם. השאלה "איה ג׳יימס בונד העברי?" תרחף מעלינו ותתפענח בהדרגה לאורך הסיור.
זוהי חשיפה ראשונה לסיפורם העלום והנשכח של לוחמי המוסד הראשונים ביחידת "מפרץ", ומפקדם, יצחק שמיר. נלמד על קורותיהם של אנשי אצ"ל ולח"י ששבו והתגייסו לשירות החשאי למען מדינתם, בהזמנתו המפתיעה של ה"ממונה" על שירות הביטחון, איסר הראל.
בטיול רגלי מישורי ונוח נעבור בין תחנות שונות ונשמע את הסיפורים שמאחורי המבנים והשמות. הטיול יסתיים בבית שולמית ויצחק שמיר ברחוב חיסין 13, שם נתוודע לדמות המופת ואיש הצללים של המוסד, יצחק שמיר, ונכיר את הנדבך המשמעותי והפחות מוכר בדמותו.
"בין יער למדבר": סיור בנופי דוד המלך. 13.11.24
מדריך: זך בן נתן
דרגת קושי – קלה
טיול אל דרום הר חברון ואל קו התפר שבין ארצות מזרע לישימון.
נבקר בעיר העברית הקדומה סוסיא וננסה לפתור את פשר חידתה. בסוסיא ,נראה מקרוב שרידים ארכיאולוגיים של בית כנסת עתיק ומפואר, בתי בד ויצירות פסיפס מרשימות.
נכיר חלק ממצודות הספר של המשטרה הירדנית, על דרך הפטרולים אשר נפגעו בפעולות התגמול של צה"ל.
נבקר בחוות התיישבות בודדים אשר ממוקמת בלבו של נוף משגע, ונפגוש את דליה הר סיני, כורמת, נוקדת ומגבנת בארץ התנ"ך. נשמע את סיפורה ונתכבד בגבינות, ירקות ובפחמימות משובחות מעשה ידיה.
בהמשך, נבקר במפעל "עשבי קדם", הרוקח מעשבי המדבר מוצרי בריאות וטיפוח.
ככל שיאפשר הזמן, נכיר אתרים נוספים בלב יער יתיר ובמצפה יאיר.
לאורך כל הטיול נהנה מתצפיות נוף מרהיבות, מפריחת החלמוניות ומטבע תנ"כי עוצר נשימה.
יום למרגלות ההר הירוק תמיד. 27.11.24
מדריכה: לילך מטלון
דרגת קושי – קלה עד בינונית
טיול ירוק עד, בו נצפין אל מרגלות הכרמל ורמות מנשה.
נתחיל את הבוקר בהליכה נעימה לאורך נחל השופט שופע המים, שנפתח מחדש לציבור, באופן מונגש.
משם, נשים פעמינו אל הגן הלאומי בית שערים, בו נראה את מערות הקבורה העצומות ב"עיר המתים" (הנקרופוליס), שהתפתחה בעקבות קבורתו של רבי יהודה הנשיא, שבעקבותיו הגיעו יהודים עשירים מהתפוצות להיקבר במקום. נספר גם על השומר האגדי אלכסנדר זייד, על גילוי המערות ועל ריבוי סמלי המנורות שבהן.
לאחר הפסקת הצהריים, ניסע אל מרכז המבקרים "יענקל'ס שטעטל" בכפר חסידים ושם נצא למסע ייחודי ב"עיירה יהודית" דמיונית מתקופת טרום השואה. נשמע את הסיפורים, נראה את הפריטים עם ריח הילדות ונזמר יחד בשמחה.
"סיור בעקבות אהוד מנור ומשוררי מישור החוף התיכון". 10.12.24
מדריך: יונתן אשכנזי
דרגת קושי – קלה
טיול המוקדש לפזמונאי אהוד מנור ז"ל ולתחנות המשמעויות בחייו. הטיול מלווה באקורדיוניסט מקצועי ובשירונים.
נסייר בשכונות הוותיקות של בנימינה בעקבות 'הילד שדיבר אל כוכבים' ונצעד במסלול ילדותו ושיריו של אהוד מנור, מ'אחי הצעיר יהודה' ועד 'אין לי ארץ אחרת'.
נטייל במדרחוב המושבה זיכרון יעקב בעקבות הברון רוטשילד, ובעקבות השיר 'אלף נשיקות' והפרשיות הרומנטיות הסודיות של אבשלום, שרה ויוסף – אנשי ניל"י.
נספר על שיריה של הצנחנית והמשוררת חנה סנש, שנכתבו מול חוף קיסריה.
נלך לאורך פארק נחל חדרה, שעבר מהפך ממקום מוזנח לאחת מפינות החמד באזור.
נבקר באנדרטה של אבשלום פיינברג, נעלה על הגשר התלוי, ונצפה אל שפך הנחל והים בעקבות נתן יונתן.
"פאפא נואל בכרמל": סיור בוואדי ניסנאס (כולל טעימות) ובמושבה הגרמנית בחיפה. 26.12.24
מדריך: גל גרינברג
דרגת קושי – קלה
ואדי ניסנאס הוא מקבץ מדהים של ריחות, צבעים, תרבויות ודו-קיום במרחב החיפאי.
את הסיור נקיים בתקופת חג המולד ותחילת השנה האזרחית החדשה. כך, נזכה לראות את הצבעים, האורות והחמימות של אמצע החורף.
ברוח חג המולד, נבקר בכנסיה קתולית-אורתודוכסית, המוקדשת לאליהו הנביא ונשמע את סיפור המקום.
במושבה הגרמנית הקרובה לשוק נראה את עץ האשוח הגדול, שם, גם נשמע על משולש רומנטי שאחד מצלעותיו הוא כותב המנון התקווה.
לאורך הטיול ניתן כבוד לשני היוצרים הגדולים שיצאו מואדי ניסנאס – אמיל חביבי וסמי מיכאל – שהיטיבו לתאר ביצירותיהם את ההווי הייחודי של השכונה.
בטיול אותנטי זה לא נפסח גם על חוש הטעם: נחקור ונטעם ממטעמי הוואדי ומדוכני השוק, הידועים בתוצרתם המקומית האותנטית ונהנה ממאכלים ייחודיים לאזור.
אתרים נסתרים בעיר העתיקה בירושלים. 8.1.25
מדריכה: חבצלת אוחיון
דרגת קושי קלה עד בינונית (הסיור אינו מתאים לאנשים הסובלים מאסטמה ולאנשים עם פחד ממקומות סגורים).
סיור מרתק ומיוחד באתרים הנסתרים מן העין, המגלים לנו את סודותיה של העיר העתיקה בירושלים.
נפתח את הטיול בשער יפו ונעלה אל אחת התצפיות המרהיבות ביותר בירושלים. משם, נמשיך לסיור מרגש במנהרות הכותל ונצא למסע במנהרת הזמן, אל שיא התפארת של תקופת בית המקדש השני. נשים פעמינו אל הרובע הנוצרי ונבקר בכנסייה יפהפיה הבנויה על שרידים מרשימים מסוף תקופת בית שני. נעבור לסיור בדרך הייסורים (ויה דלורוזה), נשמע את הסיפורים ונבקר באתר הבנוי כולו על דרך האבנים מימי אדריאנוס.
לאחר הפסקת הצהריים נגיע למפגש מעניין עם סוחר הבדים, בילאל, אשר יחשוף אותנו לסודות הבדים הייחודיים של בני הדתות השונות. את הטיול נסיים בשוק הבשמים והצבעים, בו נריח ונחווה את נפלאות התבלינים, וגם נקנח במיני ממתקים מסורתיים של העיר העתיקה.
פריחה וציונות בין נס ציונה לרחובות. 5.2.25
מדריכה: לילך מטלון
דרגת קושי: קלה
יום של סיפורים על אנשים שהפכו את הציונות מהלכה למעשה, בין העלייה הראשונה לקום המדינה.
נתחיל את הבוקר בגבעות הכורכר של נס ציונה, עם נשימה עמוקה של הטבע הפורח, בדגש על איריס הארגמן.
נמשיך למרכז המבקרים "מוזיאתר"- מבנה הרפת של "משק הפועלות הגדול" בעיינות. נשמע על חזונה של עדה פישמן מימון ועל גלגוליו של המקום.
לאחר הפסקת הצהריים ניסע לבית ויצמן, נשמע על תרומתו המרכזית של חיים ויצמן לציונות ולהקמת הבית הלאומי היהודי. נלמד על הקמת מכון המחקר וגם על חיי הזוג הנשיאותי בבית שבנו ברחובות, ליד המכון.
נסיים בסיור רגלי קצר בלב הוותיק של המושבה רחובות, נספר על הקמתה, ועל כמה דמויות מפתח מאנשי העלייה הראשונה והשנייה, ביניהם רחל המשוררת, שגם חוותה במושבה את אהבתה הראשונה.
שקדיות, מעיינות ופתרון תעלומות: ט"ו בשבט בסטף. 19.2.25
מדריכה: שלי אשכולי
דרגת קושי – בינונית
נתחיל את הבוקר בגן לאומי עין חמד, עם סיור קצר בין הנחל למבצר ונלמד מה דחף המוני צלבנים לצאת למסע, מה חשבו על הבישול המקומי, ומה לקחו איתם חזרה לארצם.
נמשיך אל "שביל הבעל" בכפר סטף, לטיול רגלי בין טרסות, עתיקות, ובוסתנים פורחים.
נגלה מדוע מברך אב את בנו, שיאדימו עיניו מיין? כיצד קרה שמדרונות ההר התכסו דווקא בשקדיות?
מהיכן הגיעו לעברית המילים "קנה מידה" ו"קדם"? מדוע חשקו כולם בדודאים? מי התעשר מהזהב השחור? ומה פירוש השם "סטף"?
במורד ההר, מהמעיינות ועד ה"בוסתנוף", נשמע על סודות, כישופים ושיטה עתיקה של העלמות מיסים.
לאחר הפסקת הצהריים, נכיר את דרך היין של מטה יהודה, נבקר ביקב קדמא, ונטעם יין שהוכן בשיטה קדומה ייחודית.
שלושה ימים בערבה הדרומית 4-6.3.25
טיול מדברי במרחבי הערבה הדרומית. טבע עוצמתי, מפגשים אנושיים והיכרות עם החקלאות והייצור המקומי.
4.3.25 – נפתח את הבוקר במרכז המבקרים המחודש במכתש רמון, נביט מלמעלה על נופיו הקסומים של המכתש ונלמד על תופעות הנוף והגיאולוגיה המיוחדות לו. משם, נמשיך לקיבוץ נאות סמדר, נפגוש את אנשי המקום ונכיר את תפיסת עולמם השונה, נשמע על בית האומנויות, על גן הבית, דיר העיזים והיקב המיוחד. לאחר ארוחת צהריים עצמאית נגיע למלון למנוחה, ארוחה ולפעילות ערב משותפת
5.3.25 – נתחיל את היום בסיור במו"פ ערבה ונדבר על הפיתוחים המאפשרים את החקלאות המדברית. משם, ניכנס לקיבוץ יוטבתה למפגש עם אחד מוותיקיו ונשמע את סיפורו של המקום. לאחר ארוחת צהריים עצמאית ניסע לעין עברונה ונלמד על החקלאות המדברית העתיקה. נצפה בלהקת פלמינגו מקומית ונלמד על נדידת הציפורים. משם, נחזור למלון למנוחה ולארוחה, שלאחריה נצא לסיור עששיות לילי בפארק תמנע
6.3.25 – נתחיל את היום בביקור בחממת 5 החושים ונתנסה בבישול באנרגיית שמש, נלמד על גידול חקלאי מדברי, נהנה מקטיף תבלינים ונטעם מירקות העונה. משם, נמשיך לקיבוץ קטורה המשלב פיתוחים טכנולוגיים וחקלאות היי טק, נראה את השדה הסולארי הראשון בעולם, את מפעל האצות החדשני ואת "מתושלח" העץ.
עמק האלה: ממלכתה של "בעלת לביאות". 19.3.25
מדריכה: שלי אשכולי
דרגת קושי – קלה
נתחיל את הסיור בתצפית על ארץ פלשתים התנ"כית, ונכיר את הציפור, שתמיד מסובבת את ראשה לאחור.
נמשיך במסלול רגלי קל בארץ אלף המערות ונשמע על ימיה הסוערים של השפלה. נבדוק מה חיפש גוליית דווקא בעמק הזה ומה היה כוחה של אשת דוד, אביגיל. מראש תל בית שמש, נכיר את ממלכתה של "בעלת לביאות", המלכה הראשונה של העמק, וננסה להבין לאן היא נעלמה. במנזר דיר ראפאת נפגוש בנזירה מקומית ונשמע על החיים במנזר "שתקנים". נסיים את הטיול מעל נופו הפתוח של נחל שורק, ביתו של שמשון ונבחן מחדש האם ניתן כבר לזכות את בת זוגו, דלילה. טיול של טבע, תנ"ך ומלוכה, שיוצרים יחד חוויה מופלאה.
סיור לעמק הברון ולרמות מנשה 1.4.25
מדריך: אבטליון שרעבי
דרגת קושי – קלה עד בינונית
נפתח את הבוקר בכפר הדייגים, ג'אסר א-זרקא, הנמצא על רצועת חוף יפהפיה, בין קיסריה למעגן מיכאל. משלח היד העיקרי של תושבי הכפר הוא דיג והדרך הטובה ביותר לשמוע את סיפורו הייחודי של הכפר ואנשיו היא בגוף ראשון, במפגש מיוחד עם דייגת מקומית.
משם, נמשיך אל משתלת קקטוסים וסוקולנטים בבנימינה, נשמע את סיפורו של המקום, נכיר את ייחודיותו, נתנסה בשתילה ונצא עם מזכרת מעשה ידינו.
נמשיך לטיול פריחה נעים ברמות מנשה וננשום יחד את בוא האביב.
לאחר הפסקת הצהריים נמשיך לתל יוקנעם, החולש על פתחו של נחל יוקנעם ובו עברה, בימי קדם, אחת הדרכים החשובות בארץ ישראל. התל עשיר בממצאים ארכיאולוגיים, המלמדים על ההיבטים ההיסטוריים, התרבותיים, הדתיים והכלכליים בחיי היומיום, מאז התקופה הכנענית ועד התקופה העות'מאנית.
ילדי שטח ההפקר: מוסררה והפנתרים השחורים. 22.4.25
מדריך: אבי שמר (סיור ערב)
דרגת קושי – קלה
שכונת מוסררה בירושלים, ביתם של הפנתרים השחורים, מאופיינת במרחב ציבורי עשיר בסמלים ובאזכורים של המאבק על הזהות התרבותית-חברתית בקונצנזוס הלאומי.
הטיול יוקדש כולו לתנועת המחאה החברתית וילווה במוסיקה מן התקופה והשכונה. נשיר ונשמע על תלאות העלייה והקליטה, ועל שורשיה של תנועת המחאה החברתית הראשונה בישראל ואיך נראו החיים על קו התפר העירוני בגבול בין ירדן לישראל.
נתחיל את סיורנו בכיכר ספרא – כיכר העירייה ומשם נגיע אל השכונה הציורית והמיוחדת. נבקר באתרי השכונה, בשיכונים הראשונים, פינת סעדיה מרציאנו, ביה"ס אוו לינה דה רוטשילד, סמטת "הם לא נחמדים" ועוד. נסייר לאורך "קו התפר", בעקבות סיפורי ילדותם של מנהיגי תנועת המחאה, סעדיה מרציאנו, צ'רלי ביטון וחבריהם. נסיים בזמן חפשי ברחוב יפו, הבולווארד הירושלמי השוקק חיים.
"מעל פסגת הר הצופים": טיול מזמר בעקבות יהורם גאון. 7.5.25
מדריך: יונתן אשכנזי
דרגת קושי – קלה
טיול מזמר בירושלים בעקבות תחנות בחייו ושיריו של הזמר יהורם גאון. הטיול מלווה באקורדיוניסט מקצועי ובשירונים.
נסייר בשכונת ילדותו של יהורם גאון – בית הכרם ונשמע על מקורות השראתו.
נטייל בהר ציון וקבר דוד, בעקבות ירושלים של פעם, נשמע על סבו המקובל של גאון, ועל הקשר של המשפחה לעיר העתיקה.
נבקר בשוק מחנה יהודה המפורסם, בין דוכני האוכל, הבסטות והמסעדות לזמן חופשי ולארוחת צהרים עצמאית.
נבקר במשכנות שאננים ובטחנת הקמח המחודשת, בעקבות מונטפיורי השר והמרכבה.
נעלה לתצפית מעל פסגת הר הצופים, נספר על הימים הדרמטיים של מלחמת ששת הימים ונשיר את שירי הניצחון והגבורה.
"צפונבונים על בן גוריון": תל אביב – העיר הלבנה. 21.5.25
מדריך: אבי שמר (סיור ערב)
דרגת קושי – קלה
סיור פיקנטי מזמר בעקבות סיפורי הבוהמה התל אביבית – גיבורי התרבות של העיר הלבנה.
נתחיל את סיורנו בכיכר אתרים, בתחילת שדרת בן גוריון. ניכנס לביתם של דוד ופולה בן גוריון, הבית שממנו יצא להכריז על הקמת מדינת ישראל. משם, נמשיך ונטייל במחוזות ילדותו של אריק איינשטיין ונכיר את המקום בו למד וגדל ואת הרקע התרבותי שעל בסיסו פרחה יצירתו המופלאה. נשיר ונהנה משלל יצירותיו ושירתו.
נטייל ונשמע על סיפורי השכונה, נלמד על הקמת התיאטרון הלאומי ונספר על חנה רובינא שכונתה "הגברת הראשונה של התאטרון העברי". נבקר ליד הבתים ונשמע על האהבות, הבגידות, הבליינות העירונית ועל האנשים שעיצבו את דמותה של העיר הלבנה: נעמי שמר, רחל המשוררת, בן גוריון, יונה וולך, אריק איינשטיין, יפה ירקוני, לאה גולדברג, ביאליק, אורי זוהר ועוד.
סדנת תחריט גבס
10.11, 12.11, 24.11, 1.12
תחריט גבס הינה טכניקה בתחום ה- Mixmedia המשלבת עבודת תחריט – חריטה בכלי חד על מצע גבס – וציור בצבעי מים. היצירה נוצרת בעבודת חריטה מתמשכת על גבי המצע, עם כלי תחריט ועבודת צבע בשכבות שקופות. הסדנה תכלול לימוד של פרקטיקת היציקות להכנת מצע הגבס, ערבוב הגבס ביחס מדויק ועבודה בתוך תבניות יציקה, וכן, לימוד של הכנת תבניות בעיצוב אישי. נושאי הסדנה בטכניקה זו יכללו בוטניקה, פורטרט ויצירה דקורטיבית של אלמנט קיר ומגנטים. העבודה על מצע הגבס הינה קלה ונעימה ולא נדרש ידע בציור. העבודה הינה רפיטטיבית ובעלת אופי מדיטטיבי נעים ומרגיע.
סדנת קליעת סלים
15.12, 22.12, 29.12, 5.1.25
סדנה ללימוד קליעת סלים בטכניקת "Basket Coiled" המשלבת טקסטיל, צבע ומחזור ליצירת סלים נפלאים. הטכניקה משתמשת בחבלים המצופים בבדים צבעוניים ותפירתם ב"תך שליבה" מיוחד, המחבר שורה לשורה, קומה לקומה עד ליצירת כלי או מיכל. בשונה מטכניקות קליעות סלים אחרות בנצרים או סנסנים, לא נעשה שימוש בטכניקת קליעה מסורתית, אלא בפעולת תפירה. ניתן להכין בטכניקה זו מגוון מוצרים: החל ממשטח שטוח, סל, מיכל או קופסה עם מכסה. יופיים של הסלים מגיע מהצבעוניות המתפרצת ומשילובי הצבעים והטקסטורות.
סדנת רקמה ללא גבולות
19.1, 26.1, 2.2, 9.2
רקמה היא מלאכת יד, שבה יוצרים קישוט על-גבי בד או מצע אחר, בדרך כלל גמיש, באמצעות עבודת חוט ומחט. הרקמה אינה ממלאת צורך מעשי ונועדה ליופי וקישוט. בתולדות האומנות מלאכות היד כגון רקמה וקישוט הבית נחשבו כמלאכות נשיות ולא כאומנות גבוהה, כמו ציור ופיסול. קורס הרקמה שלנו הינו קורס רקמה לא שגרתי עם חיבורים וחומרים מפתיעים, רקמה של דימויים, רקמה של טקסט ומצעי עבודה לא שגרתיים הכוללים בדים מסוגים שונים, נייר וניירות מודפסים. הקורס ישים דגש על החיבורים והשילובים כמו גם על תכי רקמה. קורס הרקמה האמנותית מאפשר שימוש בטכניקת הרקמה ככלי ליצירת עבודות אומנות וגם תרגול והבנת המדיום ליצירה מכל סוג.
סדנת מוביילים ותכשיטי קיר
27.4, 4.5, 11.5, 18.5
תכשיט הינו אביזר נוי המשמש לקישוט הגוף והבגד. במהלך השנים והתפתחות האנושות, התכשיט הפך גם ליצירת אמנות ולסמל תרבותי. מובייל הינו "פסל קינטי" תלוי(קינטי – בעל תנועה), בקורס זה נשלב עשייה של תכשיטי גוף ויצירת מובייל קיר. בדים צבעוניים ועשירים, חרוזים צדפים וחלקי מתכת הם חומרי הגלם שאיתם נעבוד בסדנה זו. אנו נגזור, נתפור ונדביק אותם לכדי יצירה אחת שלמה ועשירה, נלמד ונתרגל חיבורים צבעוניים, טקסטורות צורות ומקצבים. תכשיטי הקיר ניתנים לענידה או לתלייה על הקיר הם גדולים ובעלי נוכחות, הם צבעוניים ואמנותיים ואין עוד אחד בעולם כמותם!