הזנה תשפ"ה
המזון שהילד מקבל משפיע על צמיחתו הגופנית ועל התפתחותו הרגשית.
ארוחת הצהריים צריכה להיות מאוזנת ומורכבת ממנה בשרית, מנת פחמימות, מנת ירק מבושל, ירקות טריים ושתייה.
בנוסף, יש להתייחס לשעת הארוחה, לאופן ישיבת הילדים, למרכיבי המזון, לשותפות המטלות בכל שלבי הארוחה שהינה חלק ממארג חברתי שיש לקנות לילד במסגרת הצהרון.
ארוחת הצהריים נקנית משרותי קייטרינג, ולכן על שירותי הקייטרינג להיות בעל רישיון יצרן, תעודת כשרות, אישור הובלת מזוון בקירור משרד הבריאות, אישור בדיקות מיקרוביולוגית אקראיות ומומלץ כי המזון יגיע בתפזורת.
על פי הנחיות משרד הבריאות- חל איסור על הוצאת מזון מחוץ לצהרון.
רגישות למזון:
לילדים בעלי רגישות יתר למזון יש לדאוג להזנה מתאימה ולהקפיד על הרכב מיוחד של הארוחה.
1. חלה חובת דיווח על ההורה על כל מקרה של רגישות למזון.
2. הצוות חייב להכיר את מגבלת הילד הרגיש למזון, לדעת מהם הסימפטומים של רגישות היתר למזון המסוים וכיצד להתנהג במצב חרום.
3. על אף אמצעי הזהירות יש לדאוג לא לבדל את הילדים הרגישים משאר הקבוצה. הרעיון הוא ששאר הילדים האחרים ידעו לקבל את השונה בחברה.
4. קיימת אפשרות לספק מנה מיוחדת לילדים בעלי רגישויות לגלוטן, חלב, ביצים, סויה ושומשום. מאליו יובן, כי תפריטים מיוחדים אינם תואמים, בהכרח, את התפריט המפורסם באתר וייתכנו שינויים, בהתאם למלאי המצוי אצל הספק.
יש לידע את כלל ההורים במוקד על הימצאותו של ילד רגיש למוצרי מזון כדי שידעו שאסור להם לחלק מזון וממתקים ללא ידיעת המובילה.
ספק המזון בשנה"ל תשפ"ה: חברת הקייטרינג זר מעדנים